De Nachtegaal – Johanna Mo

Allereerst wil ik HarperCollins bedanken voor het recensie exemplaar en hun vertrouwen.

In ‘De Nachtegaal’ volg je Hanna Dunker die na 16 jaren terugkeert naar haar eiland Öland. Door het verleden van haar vader zorgt haar achternaam ervoor dat zij niet overal met open armen wordt ontvangen. Desalniettemin zit Hanna niet bij de pakken neer en gaat ze aan de slag als rechercheur bij de politie van Kalmar.
Al op haar eerste werkdag wordt zij geconfronteerd met haar verleden. De zoon van haar jeugdvriendin wordt vermoord gevonden en het is aan Hanna en haar collega Erik om deze zaak op te lossen. Deze zaak wordt een high-profile zaak en het blijft dan ook niet onopgemerkt dat Hanna terug is op het eiland. Als gevolg zal ze de vreemde telefoontjes moeten zien te doorstaan. In deze ijzingwekkend spannende thriller ontdek je samen met Hanna de geheimen van het eiland.

De Nachtegaal is een spannende thriller waarvan de bladzijden zichzelf omslaan. Eenmaal in het verhaal wil je door blijven lezen. Wat heeft de vader van Hanna gedaan? Wat is er gebeurd met Joel? Zal Hanna ooit volledig welkom zijn op het eiland? Wie wilt haar zo nodig van het eiland hebben? Dit zijn slechts enkele vragen waar je antwoord op wilt hebben.


Vanaf het moment dat Hanna Öland aankomt, ben jij daar als lezer ook.
Het verhaal heeft spannende en een onverwachte dader wat er voor zorgt dat je het einde niet kunt voorspellen. En ondanks dat de personages nog wat verder uitgediept zouden kunnen worden, is dit geen storende factor. Je weet precies genoeg van de verschillende personages op de juiste momenten. Meer kennis van de personages zou een randje van de spanning afhalen en dat is nu juist niet de bedoeling.

Als je geen moeite hebt met Scandinavische namen is het een fijn boek om te lezen. De schrijfstijl van Johanna Mo is soepel, realistisch en mysterieus. De personages zijn realistisch en het verhaal verloopt op een juist tempo. En dit achter een prachtige cover!

Ben je een liefhebber van Scandinavische thrillers dan is dit een boek dat je zeker gelezen moet hebben!

Rating: 5/5 ⭐

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: