Podcasts

Al enige tijd zijn podcasts een ding. Lekker met je oordopjes in, koptelefoon op of onderweg in de auto luisteren naar wat de verschillende programma’s je te bieden hebben.
Voor een lange tijd heb ik verschillende podcasts geprobeerd, maar ik begreep de hype niet. Ik kon mijn aandacht maar niet bij het gebrabbel dat door mijn koptelefoon kwam houden. Al meer dan eens heb ik besloten dat podcasts wellicht gewoon niets voor mij zijn.

Totdat ik in een Youtube-filmpjes de aanbeveling hoorde voor een kanaal dat aansluit bij mijn ‘interesses’. Zoals mijn man dat zo mooi noemt: Dood en verderf.
Denk hierbij aan True Crime, the Afterlive, Haunted places, Fantasy, Myths; kortom: Myths, Magic & Murder!

True Crime

Wie mij een beetje kent weet dat ik leef voor de True Crime verhalen en alles wil weten over seriemoordenaars. Waarom doen zij bepaalde misdaden? Is dit iets wat in de mens zit, komt het door de opvoeding of door traumatische gebeurtenissen die deze personen hebben meegemaakt in hun leven? En hoe zijn de misdaden opgelost? En als ze niet zijn opgelost, waarom niet?
Met stipt op nummer 1 staat er op mijn lijstje Jack the Ripper. Wie was de persoon die eigen rechter speelde? Hoe kunnen deze zaken nooit opgelost zijn? Hier wil ik zoveel meer over weten.

Bailey Sarian

Ik kijk op maandag altijd uit naar de filmpjes van Bailey Sarian op Youtube.
Dit klinkt wellicht raar, maar dit is voor mij DE manier om te ontspannen; luisteren naar true crime-stories. Met uitspraken als ‘Suspish’ en ‘Noggin on my *klk*’ is Bailey een persoonlijkheid waar je niet omheen kunt. Via haar kanaal kwam ik uit bij de eerste podcast die mijn aandacht wel vast kon houden.

A morning cup of murder

If you like your coffee hot, but your bones chilled, join us for your morning cup of murder!

Elke dag komt er een podcast online met een misdaad die een link heeft met de desbetreffende datum. De duur van een aflevering varieert, maar over het algemeen duurt een aflevering precies lang genoeg om een kop koffie te drinken en de dag te beginnen, of om even tot rust te komen.
Instagram
Spotify

Myths, Magic & Murder

Myths, Magic and Murder

Via de ene show kom je vanzelf bij een andere show die bij jouw interesses past. Zo gebeurde dit ook bij mij en kwam ik vanzelf uit bij Myths, Magic & Murder.
Op dit kanaal praten zij echter niet alleen over true crime, maar ook over mythes en claims van het bovennatuurlijke zoals magie. Ze doen onderzoek naar de info die er over te vinden is en delen dat met de luisteraars. Nadat jij als luisteraar de kans hebt gehad om je eigen mening erover te vormen, kletsen de meiden (Abbie Flaherty & Katherine Rowley) onderling over wat zij er nu eigenlijk van vinden.
De sfeer van de show is ongedwongenheid, humor en gezelligheid.
Instagram
Spotify

Naast de bovengenoemde zal ik hieronder nog een aantal shows linken die mijn interesseren. Heb jij shows die jij wilt aanbevelen? Stuur ze in de comments!

Hauntes Places
Unsolved Murders
Imposters; The Spy
Tales

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: