Recensie Sant’Anna

Voordat ik mijn recensie in zal duiken (spoiler alert: LOVED IT), wil ik Jerrad Hof graag bedanken voor het recensie – exemplaar. Toen Jerrad mij vroeg of dit te lezen, heb ik een moment getwijfeld, omdat ik niet zo’n liefhebber ben van historische romans. Aangezien ik mijzelf heb beloofd om dit jaar meer buiten mijn comfort zone te lezen zei ik toch “ja” en wat ben ik blij dat dat mijn antwoord was!

Het verhaal

In Sant’Anna huurt de 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti journaliste Francesca in om na al deze tijd een biografie over haar leven te schrijven. Aan de hand van haar dagboek, die ze op sommige momenten op terugwerkende kracht aanvult, verteld Chiara over haar leven en het geheim dat al die tijd verborgen is gebleven.

Recensie

Het verhaal wordt vanuit drie perspectieven geschreven;
1. Jaren 40 – De oorlog waarin zij alles wat zij lief had op 11-jarige leeftijd is verloren,
2. Jaren 60 – De jaren waarin Chiara wordt ontdekt als modeontwerper en onder de vleugels van Gabriele de fijne kneepjes van het vak leert,
3. Jaren 90 – De jaren waarin Chiara haar verhaal doet en Francesca de eerste is die het ware leven van Chiara te horen krijgt.

Door deze verschillende perspectieven zorgt Jerrad’s schrijfstijl ervoor dat je Chiara echt leert kennen. Je voelt alle emoties die zij voelt, haar pijn is de pijn van de lezer en je loopt zelf door de straten van Italië.
Ondanks de verschillende perspectieven blijft het verhaal chronologisch verlopen.

“Maak hen die niet meer hier zijn niet alleen trots om wat je hebt bereikt, maar maak ze gelukkig omdat jij gelukkig bent”


Sant’Anna is een sterk verhaal met een sterk hoofdpersonage. Gedurende het boek maak je kennis met de verschillende lagen van Chiara Arrighetti en de hoogte- en dieptepunten van haar leven. Chiara is een sterke vrouw. Zo sterk dat menigeen daar jaloers op zou zijn.
Tevens is het verhaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het alleen maar sterker.
Vanaf hoofstuk één, waar het boek met een knal begint, is het boek lastig om weg te leggen. Het leven van Chiara is zeer realistisch door de manier waarop het boek is geschreven. En hiervoor kan ik niet anders dan complimenten geven aan Jerrad.

Door het benoemen van de straatnamen en pleinen heb je het gevoel dat je als lezer in Italië naast Chiara loopt en de gebeurtenissen met haar beleefd. Doordat ik niet bekend ben met de taal of het land, was dit soms wel lastig. Desalniettemin voegen de beschrijvingen wel toe aan het sfeerbeeld van het verhaal en zou ik het daarom niet willen missen.

Kortom

Het boek krijgt van mij 5 sterren en ik beveel het iedereen aan!
Zorg er wel voor dat je tissues bij de hand hebt 😉

Jerrad, bedankt! Ik kijk uit naar de volgende!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: