Blogtour Huisgenoten-serie

Dag 3 van de Huisgenoten-serie blogtour! Hebben jullie al een beetje een beeld gekregen van de serie? Nee? Dan neem ik jullie nog eens mee door deze luchtige serie.

 

Auteur: Emma Zomer
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Feelgood
Uitvoering: e-book
Rating: 4/5

Mocht je de naam Emma Zomer niet herkennen, don’t worry! Het is namelijk een pseudoniem van 5 auteurs die gezamenlijk 5 boeken schrijven over 5 vriendinnen in een studentenhuis; Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renée Olsthoorn en Saskia Oudshoorn.

Verwacht je hoogstaande literatuur, dan moet je deze serie laten liggen. Maar wil je een lekkere weglees-serie voor aan het zwembad, strand of gewoon lekker op de bank? Dan is dit een serie om op te pakken!

Het is erg knap hoe deze 5 auteurs tot deze serie zijn gekomen. Op sommige momenten merk je wel dat het door verschillende personen is geschreven, omdat de tijdlijn niet altijd chronologisch verloopt. Dit zorgt ervoor dat je soms even moet nadenken en in de war raakt waar je nu zit op de dag of in de week. Desalniettemin een serie om van te genieten!

Eén huis, vijf vrouwen

In dit eerste deel maken we voor de eerste keer kennis met de dames uit het Utrechtse studentenhuis; Janne, Esmée, Lydia, Charlot en Eva. Ze zijn allemaal verschillend van aard en dat zorgt voor mooie en hilarische momenten. Eva studeert nog, Charlot werkt bij een tuincentrum, Esmée heeft een eigen praktijk, Lydia is een zeer ambitieuze dame met betrekking tot haar werk en Janne werkt als verpleegkundige met onregelmatige diensten.
Alle meiden hebben hun eigen rugzakje en interne strijd. Wat zij wel gemeen hebben is dat zij allemaal vrijgezel zijn. Daardoor voel je al een beetje welke kant deze serie op zal gaan.

Eén huis, vijf dates

In het tweede deel gaan de dames, zoals de titel al doet vermoeden, allemaal op date.
In het eerste deel zijn er al want hints dat Esmee op vrouwen valt, en in het tweede deel wordt hier dan ook meer aandacht aan besteed. Daarnaast besluit Esmée om zonder overleg een hond aan te schaffen in het studentenhuis. Dit gaat natuurlijk niet ‘smooth sailing’ zoals ze vooraf had bedacht. Ook wordt er in dit deel nog een personage geïntroduceerd, namelijk het zusje van Charlot, Liz, die dreigt te ontsporen.
Naast het liefdesleven van Esmée gebeurt er bij alle dames wel iets. In dit deel wordt wel duidelijk hoe belangrijk vrienden voor elkaar zijn, want soms moet je je verhaal gewoon even kwijt.

Eén huis, vijf gedachten

Het derde deel is het deel met de meeste interne strijdvoeringen. Lea twijfelt aan alles en iedereen, dus ook aan haar relatie met Esmée. Eva heeft moeite met het loslaten van de universiteit en weet dat ze ooit verder moet dan de universiteit. Daardoor ontstaat de twijfel of het studentenhuis wel nog kan blijven. Zo hebben de andere dames ook hun twijfels en interne strijd. Ik zou dit deel het ‘sleuteldeel’ noemen, omdat je in dit boek de dames op een dieper niveau leert kennen.

Eén huis, vijf liefdes

Dit zal dat het deel moeten zijn, zou je zeggen aan de hand van de titel. Zullen de dames zich nu allemaal kunnen settelen? Maar als hier alles wordt afgesloten, wat kunnen we het komende deel dan nog verwachten?
Laten we niet op de feiten vooruit lopen, maar het voor nu even hebben over deel 4. Voor mij het minste deel. Als deel 4 was verdeeld over deel 3 en deel 5, dat was dat ook prima geweest. In het vierde deel glijden de levens in een stroomversnelling. Iedereen wordt gelukkig, behalve die arme Esmée. Mijn excuses voor Esmée, maar ik ben blij dat zij nog niet gelukkig is, want anders zou er voor mijn gevoel zeker te weinig gebeuren in dit deel. In dit deel werd ik wel erg trots op Lydia, die stappen durft te nemen die niemand een deel eerder zag aankomen.

Eén huis, vijf verhuizingen

Last, but not least, deel vijf en de ontknoping van de serie.
Ondertussen hebben wij de dames goed leren kennen en begrijpen we een beetje hoe hun denkwijzen in elkaar steken. In dit deel is het een einde van een tijdperk en maken de dames zich klaar voor de toekomst. Zelfs als lezer neem je afscheid van het studentenhuis en de strijden die gestreden zijn. Een mooi einde van een mooie serie.

Wil jij deze boeken nu lezen? Ze zijn nu allemaal verkrijgbaar als e-book!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: