Recensie ‘Wedden dat ik blijf’

Disclaimer. Na dit boek wil je knuffelen met alpaca’s!
‘Wedden dat ik blijf’ is een combinatie van mooie personages, een landelijke omgeving, humor en serieuze ontknopingen.

Voordat ik begin, wil ik graag HarperCollins bedanken voor het recensie exemplaar.

Wedden dat ik blijf

Auteur: Marijke Vos
Uitgeverij: HarperCollins
Genre: Roman
Aantal pagina’s: 336
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 02-06-2021
Rating: ⭐⭐⭐⭐🌟/5

Marijke Vos – Wedden dat ik blijf

Debby haat alles aan de grote stad, dus waarom zou ze er blijven? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde; wie als eerste een mooi huis vindt, waar dan ook in Nederland, bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Nadat Hilde een mooi (voormalig) apothekerspand op de kop weet te tikken, vertrekt dus ook Debby naar Brabant. Zij koopt een vervallen boerderij. Ze zal er flink wat werk in moeten stoppen, maar het is ideaal voor haar alpacaboerderij. Echter, wanneer Debby en Hilde met haar gezin in het dorp wonen, merken ze dat het leven in een dorp niet zo idyllisch is als dat ze hadden gehoopt. De dorpsbewoners zijn verre van aardig voor de stedelingen, de alpacafokker heeft ook alles behalve een warme houding tegenover Debby en het verleden haalt onze dames in.
En dan is er Rogier….

Vanaf het begin van het boek is het duidelijk een Marijke Vos kunstwerk. Zoals je soms een zanger kunt herkennen aan zijn stem, herken je het werk van Marijke met je ogen gesloten.
Het verhaal heeft een duidelijk opbouw van begin tot climax. Elke keer als je begint te twijfelen aan hoe het verhaal afloopt, dan krijg je een plottwist cadeau.

De personages komen ook goed tot leven. Je leert de personages en het dorp zo kennen, dat je uiteindelijk het idee hebt dat je er zelf rondloopt. Van Hilde tot Pieter, van Debby tot Stijn, van Yvonne tot Harry en Rogier. De een wordt je beste vriend(in), de ander je aardsvijand. Het is van begin tot einde genieten van het verhaal en de ontwikkelen.
Wat ik ook sterk vind aan het verhaal is dat je niet alleen de struggles van Debby, maar ook Hilde krijgt het een en ander voor haar kiezen.

Het is lang geleden dat ik een bookhangover had van een feelgood of roman. En ik denk dat dat iets zegt over de kwaliteit van het verhaal en de diepte die Marijke er in heeft geschreven.
Zelfs de alpaca’s en kittens zijn op zo’n manier beschreven dat je denkt dat je er morgen even mee kan gaan knuffelen. En ik kan je verklappen dat Dolly mijn hart heeft gestolen.

Ik kan je enkel zeggen: ga naar je lokale boekhandel en GO GET YOUR COPY NOW!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: