Recensie ‘Met een beetje geluk’

Voordat ik hier mijn mening spuw wil ik Tamara hartelijk bedanken voor de vraag of ik haar nieuwe kindje wil recenseren en LS Amsterdam voor het recensie exemplaar! Het is weer een feestje hoor!

Met een beetje geluk

Met een beetje geluk

Tot haar grote verbazing erft Nicole het speel- / pretpark ‘Down Under’ van haar tante Thea (haha, mam, je zit in een boek van Tamara ūüėČ ). Het park heeft heel wat achterstallig onderhoud en facturen betalen deed haar tante ook niet op regelmatige basis. Desondanks wilt Nicole eruit halen wat er in zit, mede dankzij de steun van haar vriendin Dani. Ondanks al het ongeluk wat gepaard lijkt de gaan met de goddelijke Marc, steekt ze haar schouders eronder en gaat aan de slag.

Auteur: Tamara Haagmans
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Genre: Feelgood
Aantal pagina’s: 252
Uitvoering: Paperback
Verschijningsdatum: 29-06-2021
Rating: ‚≠ź‚≠ź‚≠ź‚≠ź/5

Recensie

Het boek begint met een proloog die zich afspeelt bij de notaris waar Nicole te horen krijgt dat zij degene is die ‘Down Under’ krijgt van haar tante Thea.
Vanuit volg je door de ogen van Nicole haar strijd met het park en de werknemers.

Het is een mooi gegeven dat er karakter met het syndroom van Down zijn beschreven en dat er wordt beschreven dat deze mensen ook hard kunnen werken en ook daadwerkelijk een toevoeging aan de samenleving zijn.

Ik heb genoten van dit boek. Ik zwijmelde weg, werd boos, had begrip, maar irriteerde me soms ook. Terwijl ik dit boek las, zag ik sc√®nes voor me. Peggy die de schmink doet en ware monsters gecre√ęerd heeft (love you Peggy!), voor mij bij GaiaZoo, maar voor zoveel anderen bij Mondo Verde, al die keren dat ik ploeterde in het bos om een horrortocht te organiseren waar Tamara dan ook scare-actor was, Patrick-achtige uitspraken en natuurlijk Voodoo die toevallig een Ouija als familielid heeft. Voor mij dus een trip down memory lane, maar dan een beetje anders.

Al het sentimentele op een plankje. Het is tijd om ook even kritisch naar het boek te kijken.
De opbouw van het verhaal was sterk. De spanningsboog was ook hoe ik hem het liefst heb. Er is niet echt een stuk geweest waarvan ik twijfelde aan de toegevoegde waarde en ook niet het gevoel dat ik iets gemist heb. Toch had ik meer van Nicole willen weten.
Ook staat er wat foutjes in het boek, waar je overigens wel snel overheen leest.

Wat natuurlijk wel al direct mijn hart won, waren de referenties naar FRIENDS! ‘Nicole doesn’t share food’, ‘Pivot!’ en ‘Smelly Cat’. Als een fan van Friends smul je van de referenties en wil je meedoen in de grapjes onder Nicole en Marc.
Nu ik het toch over Marc heb… Tamara, wat doe je me aan? Ik wilde hem bijna als prop voor de Halloweentocht opknopen aan een boom.

Al met al, qua verhaal mijn favoriet tot nu toe van Tamara Haagmans!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: