Recensie ‘De Woestijndief’

Samen met Nikki van @Nikkileest heb ik het boek ‘De Woestijndief’ van Emmelie Arents gelezen. Wil jij dit boek ook lezen? Schaf hem dan hier aan voor een prijs van €18,99! #nonspon

De Woestijndief – Emmelie Arents

De Woestijndief

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid. Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Auteur: Emmelie Arents
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Aantal pagina’s: 380
Uitvoering: Hardcover
Verschijningsdatum: mei 2021
Rating: ⭐⭐⭐⭐🌟/5

Recensie

In dit boek volg je Taran die een diefstal heeft gepleegd. Om van het kostbare goedje af te komen moet hij naar de markt van de magiërs, waar hij als niet-magiër niet welkom is. En dat is waar het verhaal echt begint!

Vanaf het begin ben je meteen gegrepen door het verhaal. Door het verhaal heen lees je vanuit meerdere perspectieven. Emmelie heeft er voor gezorgd dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt, maar niet teveel informatie waardoor je nog flink verrast kunt worden door het verhaal. Tevens heeft het verhaal precies de goede spanningsboog die je aandacht er goed bij kan houden.

De personages worden goed belicht. Van een enkeling zou ik graag meer weten, maar voor de spanning van het verhaal is het goed dat we niet alles weten van elk karakter. Ook is dit boek het eerste deel van de ‘Dievenreeks’, waardoor ik verwacht dat sommige personages later meer uitgediept zullen worden.

De wereld is sterk beschreven. Zo voelt het bijna alsof je zelf door de woestijn loopt of op een verboden vervoersmiddel rijdt.

Het is een boek dat je oppakt en vervolgens niet meer weg wilt leggen. Elke pagina wil je omslaan en verder lezen. Want ik bij dit boek ook had, is dat ik wilde dat ik nog sneller kon lezen om sneller verder te kunnen! Nu moet ik helaas even wachten tot het tweede deel uit komt, maar zodra die binnen is, duik ik meteen weer de wereld van Taran in!

Ik zeg: Dank je wel, Emmelie! Ik ben fan van jou, jouw boeken en je prachtige haar!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: