Recensie ‘Een dozijn gin en tonics, graag’

Voor dit recensie exemplaar wil ik graag uitgeverij Books & Butterflies bedanken.

Lisanne Stam – Een dozijn gin & tonics, graag

Een dozijn gin & tonics, graag

Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft. Haar zusje Katie maakt het tot haar missie om Nova uit bed te sleuren en te onderzoeken wat er die avond precies is gebeurd. Met de hulp van Katies vriend Bob komen ze stukje bij beetje te weten wat Nova die avond heeft gedaan. Wat heeft haar collega Zara ermee te maken? En waarom zijn alle berichtjes die Jarno heeft gestuurd verwijderd?

Auteur: Lisanne Stam
Uitgeverij: Books & Butterflies
Genre: feelgood
Aantal pagina’s: 48
Uitvoering: e-book
Verschijningsdatum: 20-08-2021
Rating: ⭐⭐⭐⭐/5

Recensie

In dit korte verhaal van Lisanne volgen we Nova na een avond flink stappen. Voor meerdere mensen is het denk ik wel herkenbaar dat je een stukje van de film mist, vooral als je een avond flink aan de cocktails hebt gezeten. Dat is dan ook het eerste waar ik aan dacht toen ik deze titel voorbij zag komen. De verhaallijn is herkenbaar, origineel en uiteindelijk ook onverwachts.

De personages zijn redelijk oppervlakkig gehouden, maar gezien het feit dat het een novelle is, niet meer dan logisch. Over het karakter ‘Strontvlieg’ had ik wel graag meer achtergrond informatie willen hebben. Dan had ik bepaalde zaken wat beter kunnen begrijpen.

Door dit verhaal miste ik wel echt de zomer die Nederland heeft overgeslagen dit jaar. Ik wilde aan het strand gaan zitten met mijn eigen gin en tonic.

De schrijfstijl van Lisanne is heerlijk vlot en nuchter. Soms heb ik het wel gevoel dat ik iets van informatie mis. Desondanks vlieg je door het verhaal heen door hoe nuchter het geschreven is. Het voelt alsof Lisanne je net een verhaal heeft verteld over afgelopen weekend.

Ik kijk in ieder geval alweer uit naar het volgende boeken kindje van Lisanne!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: