Recensie ‘De theewinkel vol geluk’

Met een aantal prachtige meiden mag ik ambassadeur zijn van dit leuke boek; het eerste deel van de Valerie Lane serie! Als een groep thee- en boekenliefhebbers staat ons dit op ons lijf geschreven en hebben wij een aardige tijd naar dit boek uitgekeken.

De theewinkel vol geluk

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar -smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

Auteur: Manuela Inusa
Uitgeverij: Boekerij
Genre: Roman
Aantal pagina’s: 259
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 08-2021
Rating: ⭐⭐⭐⭐/5

Recensie

‘De theewinkel vol geluk’ is een eerste boek uit de Valerie Lane serie van Manuela Inusa. En dat is het ook. Een verkennend boek waarin je de eerste glimpjes te zien krijgt van de karakters in het boek. Nog niet erg diepgaand, maar net genoeg om nieuwsgierig te worden naar de volgende boeken.

De personages bleven wat oppervlakkig. Zoals ik net al benoemde kreeg je enkel de topjes van de ijsbergen van de personages te zien. Ik verwacht in de komende delen meer te leren over de personages, daar elk deel over een bepaalde winkel gaat.
In dit deel stond de theewinkel van Laurie centraal. In dit verhaal leren we de onzekere kant van Laurie kennen, maar op een gegeven moment vond ik de ontwikkeling van de Laura te traag gaan. Ik wilde haar een schop onder haar kont geven, want ik was langzaamaan wel klaar met de cirkel waar ze in bleef hangen.

Manuela heeft een vlotte en vloeiende schrijfstijl waardoor je door het boek vliegt.
Ik had het boek dan ook binnen een middag uit. Hoe Valerie Lane wordt omschreven klinkt als een magisch, idyllisch steegje waar ik maar al te graag mijn dagen zou willen slijten.

Voor een eerste boek uit de serie is dit een mooie start, maar als losstaand boek zou ik de verdieping echter wel te weinig vinden.

Wil jij dit boek ook lezen?
Bij Priscilla van @bookaddictnl maak je t/m 31 augustus kans op een exemplaar; klik hier.
Bij Femke van @femleest maak je kans op een exemplaar met een theepakket tot 1 september; klik hier.
Natuurlijk kun je ook de lokale boekhandel steunen en heb scoren bij de boekhandel bij jou in de buurt!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: