Blogtour Stracciatella

Bedankt Books and Butterflies voor dit exemplaar voor de blogtour!

Stracciatella – Eline Hazelaar

Stracciatella

Suzie Marlott is een lieve, mooie en koppige vrouw van zesentwintig, die behoefte heeft aan een nieuwe start. Haar jongere, rebelse zusje Rosie reikt haar dan ook meteen een geweldige oplossing aan: een hevige, maar allesveranderende trektocht door het pittoreske, lieflijke Engeland. Voor Suzie is dat de enige en laatste manier om elders geluk te vinden en te kunnen ontsnappen aan haar voorspelbare leventje en de rompslomp op het advocatenkantoor. Zonder erover na te denken zegt ze dan ook volmondig ja, maar dat is geheel tegen de plannen van haar snobistische vriend Marijn, die haar nog maar pas voorstelde om bij hem in te komen wonen. Maar wat als plotsklaps het platteland er een stuk magischer uitziet door de knappe Engelsman? Kan Suzie haar leven weer doen sprankelen? Want als Suzie een lang en gelukkig wil beleven tussen de ranonkels en fluffy alpacas dan zal ze dat sprookje echt wel zelf moeten waarmaken. Stracciatella is een meeslepende, vrolijke en romantische feelgood, die zich afspeelt op het zomerse Engelse platteland.

Auteur: Eline Hazelaar
Uitgeverij: Books and butterflies
Genre: feelgood
Uitvoering: e-book
Verschijningsdatum: 21-9-2021
Rating: ⭐⭐⭐⭐/5

Recensie

Eline Hazelaar neemt je in deze novelle mee naar het platteland van Engeland. De zusjes Suzie en Rosie gaan op een wandeltocht naar castle. Voor Rosie is dit een uitspatting die niet meer dan normaal is, maar voor Suzie is dit anders dan normaal. Suzie is namelijk de verstandige zus met een studie in de rechten, een goed weekendbaantje bij een advocatenbureau en een vaste relatie met Marijn. Dit wordt dan ook meermaals aangestipt in het begin van het verhaal.

Eline Hazelaar heeft dit verhaal beschrijvend geschreven, waardoor jij je als lezer in de pittoreske omschreven omgeving van het platteland waant. Daarnaast is het verhaal vlot, maar romantisch geschreven. De manier van schrijven zorgt ervoor dat er een soort rust op de lezer neerdaalt, waardoor je weer eens echt even helemaal tot rust komt.

Inhoudelijk gooit Eline wel eens een verrassing voor je neus. Zo is er ineens het karakter Will. Er wordt in eerste instantie niet ingeleid wie Will nu precies is. Hier komt je pas later achter. Maar wanneer wordt omschreven hoe dit karakter eruit ziet en hoe hij is, wordt je spontaan verliefd. Hier had wel een waarschuwing voor geplaatst mogen worden 😉.

Het is een verhaal waarbij je voornamelijk meevoelt met Rosie en de interne strijd die zij met zichzelf voert. Soms lijkt het verhaal wat voorspelbaar, maar of dat het uiteindelijk ook daadwerkelijk is…

Een novelle om een paar uurtjes te ontsnappen aan de realiteit en jezelf te wanen in het prachtige platteland, knuffelend met Cheddar en de alpaca’s!

Wil jij deze novelle ook lezen?
Hij is slechts €3,99 bij bol.com!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: