Blogtour ‘De verdwenen burcht’

De verdwenen burcht

In ‘De verdwenen burcht’ keren we terug naar het plaatsje Kraaidorp. De inwoners zijn druk bezig met een groot feest organiseren, want Kraaidorp bestaat 400 jaar! Alles gaat van een leien dakje, totdat er een heksenjager verschijnt. Hij beweert alles af te weten van Colette Zwart, de duisterste heks die ooit heeft bestaan.
Quinten, onze grote kleine vriend, besluit om samen met de heksenjager op zoek te gaan naar de mysterieuze burcht. Deze verdwenen burcht zou volgens de legende de bron van de zwarte magie van Colette verborgen houden.
Als dat allemaal maar goed gaat…

Auteur: Sandra J. Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugdthriller
Aantal pagina’s: 219
Uitvoering: hardcover
Rating: ⭐⭐⭐⭐/5

Recensie

‘De verdwenen burcht’ is het vierde boek uit de ‘Kraaidorp’ – reeks. Als iemand die ooit pas bij het tweede boek is begonnen kan ik vertellen dat de boeken ook los te lezen zijn, maar het is natuurlijk veel interessanter als je bij het begin begint; ‘De duistere school’.

Zoals elk boek van Sandra J Paul is het een verhaal waar de personages de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is er geen enkel personage zonder doel. Dit is eens van de redenen waarom dit weer een sterk boek is van Sandra.

Zelf ben ik een enorme horror-freak en ik zou willen dat deze boeken er waren toen ik nog wat jonger was. ‘Kippenvel!’ eat your heart out! Deze jeugdthriller is een ideaal boek voor de jeugd die wel van wat spanning houdt. Het ontbreekt niet aan spanning, mysterie en hedendaagse verwijzingen. Denk bij die laatste als referenties naar Youtube, Instagram en TikTok.

Het verhaal heeft een goede opbouw in de spanningsboog. De eerste hoofdstukken zijn even nodig om het startpunt van dit verhaal toe te lichten.
Echter, waar ik normaal gesproken vanaf de eerste pagina mijzelf verlies in het verhaal, had ik bij dit boek dus net even wat meer nodig. Vanaf hoofdstuk 3 begon voor mij het verhaal en verdwaalde ik weer even in Kraaidorp.

Al met al een knaller van een boek die, vooral voor de jeugd, een flinke aanrader is als je van spanning en mysterie houdt!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: