Blogtour ‘Het lied van Ariane’

Voor ik begin een klein excuus vanuit mijn kant. De kalender liep een dag voor op mijn hoofd, oeps!

Desalniettemin wil ik wel graag uitgeverij Hamley Books bedanken voor dit recensie exemplaar.

Het lied van Ariane

In Parijs klinkt overal muziek, zeker in het prestigieuze Conservatoire Eurydice. Maar hoort Ariane daar wel thuis? Ze twijfelt niet alleen aan haar talent maar ook aan haar verstand: nacht na nacht schrikt ze wakker van een melodie die er niet is. En waarom voelt ze de drang om in te grijpen wanneer een onbekende jongen overvallen wordt? Ze ontdekt een ontstellende waarheid: dat Liederen van Kracht de enige verdediging zijn tegen een oeroud kwaad. In de straten van Parijs waart een dreiging rond die alles zou kunnen veranderen.

Auteur: Petra Doom
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitvoering: hardcover
Rating: ⭐⭐⭐⭐

Recensie

Laat ik beginnen bij de cover. WAUW! De cover, die overigens prachtig is vormgegeven, past naar mijn mening heel goed bij het verhaal. Een verhaal gevuld met fantasy, maar niet op een standaard fantasy-manier.

Voor mij is dit het eerste boek dat ik lees van Petra Doom en ik ben fan!
Voor je het boek induikt, krijg je een woordenlijst voorgeschoteld. Dit is geen overbodige luxe. In het begin van het verhaal heb ik een aantal keren teruggebladerd om op te zoeken wat een woord betekent, maar als je eenmaal in de wereld zit, kom je er niet meer zo snel uit. Het boek fungeert als een vortex. Het zuigt je helemaal op als je er eenmaal inzit.

Waarom ik dat op die manier breng? Ik had de eerste paar pagina’s wat moeite met in het verhaal komen. Dit heeft te maken met de woorden en benamingen waar ik even in moest komen.

Aan de schrijfstijl van Petra Doom ligt het niet. De wereld wordt zo duidelijk geschetst dat je de wereld voor je ziet als een tekening. Ook de karakters zijn duidelijk weergegeven.
Wat het verhaal sterk maakt is dat we een hoofdpersoon volgen die zelf ook nog niks van deze fantasy wereld weet. Hierdoor ontdek je als lezer samen met Ariane de wondere ontzichtbare wereld vol muziek in de straten van Parijs.

Een soort verhaal dat ik nog niet kende en op handen draag. Mocht je dit nog niet uit mijn enthousiasme gehaald hebben… dit boek is een Must-Read.

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: