Blogtour ‘Pumpkin spice latte, with love’

Blogtour ‘Pumpkin Spice latte, with love’

Pumpkin Spice Latte, with love

Beste vrienden Ben en Alex zijn vastbesloten om van hun laatste jaar rechten een feest te maken: samen studeren, samen daten, samen uitgaan. 2020 heeft andere plannen met hen. Ben durft, zeker nu, niet aan het thuisfront te melden dat hij eigenlijk liever als barista dan als advocaat aan de slag wil. Terwijl zijn vriendin Leanne naar Estland vertrekt om haar studies Beeldhouwen af te ronden, start Ben weinig enthousiast met een master-na-master Fiscaal Recht. Gelukkig kan hij zijn krappe kot inruilen voor een gezellige studio; Alex borg zijn plannen voor een jaar in het buitenland op en voortaan delen ze zowel hun rekeningen als hun studierichting. Maar ook dat loopt anders dan gepland.

Auteur: Sofie Broeckx
Uitgeverij: Books & Butterflies
Genre: Feelgood
Uitvoering: e-book
Rating: 3 ⭐

Recensie

Afgaand op de cover en op de flaptekst was ik er van overtuigd: dit boek is een 100% match! Dit kan niet anders dan genieten zijn. Koffie (Hallo!! Addict hier!), ontluikende relaties en romantiek – heerlijk!

Helaas was het geen 100% match. Het verhaal is wel redelijk goed opgebouwd, ietwat ‘druk’ en voornamelijk de eerste helft wat langdradig.
De personages krijgen wel alle aandacht die zij verdienen en nodig hebben waardoor er goede diepgang terug te vinden is in de personages en het verhaal. Voor een feelgood vind ik het boek wat zwaar geschreven.

Corona speelt een hoofdrol in dit boek. Waar het logisch is dat er aandacht aan de pandemie gegeven wordt, omdat dit de reden is van de verloop van het verhaal, wordt er naar mijn mening teveel nadruk opgelegd. Iedere maatregelen wordt benadrukt en er gaat bijna geen pagina voorbij zonder dat er aandacht aan de pandemie besteed wordt. Ik lees voornamelijk om te ontsnappen aan de realiteit en dan is het niet fijn dat je continu met je neus op het onderwerp geduwd wordt waar je nu juist aan probeert te ontsnappen.

Echter, is het wel een verhaal die erg van deze tijd is en nodig geschreven moeten worden.
Het is niet mijn favoriet, maar zeker wel een boek die gelezen moet worden. Dit boek komt beter tot zijn recht als je er niet instapt met het idee dat het een luchtige feelgood gaat lezen. Zet je dat even opzij, en je vind het geen probleem om Covid terug te vinden in je boek, dan kun je hier vast en zeker van genieten. Want het is niet slecht.

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: