Blogtour ‘On(der)wijs druk’

Hartelijk dank aan Books en Butterflies voor dit recensie exemplaar!

Blogtour

On(der)wijs druk

Tessa Konings heeft het als wiskundedocent niet makkelijk. Ze staat vermoeid op, het lukt haar gedurende de werkdag nooit om alle geplande taken op tijd af te krijgen, elke avond zit ze tot aan haar oren in het nakijkwerk en de e-mailtjes van opdringerige ouders. De weekenden zijn te kort om haar energieniveau weer op te krikken. Werken in het onderwijs is leuk, maar de werkdruk die je er gratis bijkrijgt… Oef! En dan is er ook nog de nieuwe collega, Boris, die bakken met kritiek op Tessa uitstort. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

On(der)wijs druk

Auteur: Eveline Heijnen
Uitgeverij: Books & Butterflies
Genre: Roman
Uitvoering: e-book
Rating: ⭐⭐⭐⭐🌟

Recensie

Wat vind ik van dit boek? Poeh. Dit boek kwam even flink binnen. Hier heb ik wel even over nagedacht. Als docent in het MBO ben ik veel overeenkomsten tegengekomen. Ik heb er even voor nodig gehad om de confrontatie een plekje te geven en was even 2 dagen uit mijn huisje. Dit zegt iets over hoe goed dit boek is geschreven.

Eveline heeft een stevig verhaal neergezet over werken in het onderwijs. Werk je niet in het onderwijs en vraag je je af waar wij ‘ambtenaren zo om zeuren’, dan zou dit boek je zo maar het een en ander duidelijk kunnen maken. In dit verhaal lees je de punten waar wij in het onderwijs zo vaak tegenaan lopen. De vakanties zijn niet echt vakanties, onze werkdagen zijn niet afgelopen wanner de leerlingen weggaan, dan moeten we er namelijk nog een aantal uur aan vastplakken om alleen de administratie weg te werken. En dat doen we, niet altijd, zonder zeuren. Voor de kids aan de andere kant van je bureau. Die op jou vertrouwen om ze te helpen hun weg te vinden in het leven.

Maar goed. Dat is niet waar een recensie om draait. Je leest deze blog omdat je mijn mening over het boek wilt lezen en niet wat ik van werken in het onderwijs vind.
Eveline heeft het verhaal goed opgebouwd. Net zoals in het ‘echte’ leven, heeft Tessa niet in de gaten wat er aan de hand is, totdat Boris haar met de neus op de feiten duwt.
Ondanks de zware lading van dit boek, heeft de romantiek een belangrijke plek in het boek.

“Ik kwam pas uit het dal toen mijn broer me eruit trók, want energie om er zelf uit te klimmen had ik niet.”

Eveline Heijnen

Er zit een opbouw in het verhaal en de karakters doorgaan een duidelijke groei. Een goed conflict kan ook zorgen voor een goed verhaal, wanneer de verhaallijnen goed zijn uitgewerkt. Dat had dit verhaal.
Het verhaal begint luchtig en subtiel, waardoor je je snel verliest in het verhaal. Beetje bij beetje ervaar je het leven van Tessa en de druk die op haar schouders drukt. De liefde die zij voelt voor het vak zijn een groot onderwerp van het verhaal, wat denk ik ook de kracht is. Eveline laat je haar liefde voor het vak voelen door het karakter Tessa, althans, dat is het gevoel wat ik er van krijg.

Samengevat: een stevig, en goed uitgewerkt verhaal met een romantisch randje die je laat zien hoe mooi werken in het onderwijs eigenlijk is. Ik zal zeggen: pak dit e-book op en lees het!


Even een persoonlijk blokje:
Afgelopen twee jaar waren redelijk pittig. Collega’s die zijn uitgevallen, messen in mijn rug, lange dagen, veel werk die op mijn schouders kwam, het gevoel van er alleen voorstaan, andere collega’s die dan heel graag willen helpen, collega’s die willen helpen, maar alleen maar extra werk opleverde, en zo veel meer. Het was pittig, maar nu met nieuwe collega’s is er een frisse wind. We vernieuwen de opleiding en knallen SAMEN vooruit.

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: