Blogtour ‘Het extractieritueel’

Blogtour Xullux 2

Met dank aan Novel Rebels Uitgevers voor dit exemplaar.

Het Extractieritueel

Waarschuwing: Deze recensie bevat spoilers voor wie het eerste deel nog niet heeft gelezen. Deel 1 dien je gelezen te hebben om deel 2 beter te kunnen begrijpen.

Het Extractieritueel
Flaptekst

De zeventienjarige Cara werkt samen met haar levende knuffelbeer Terran voor een organisatie die de vrede in het heelal bewaart. Haar zeldzame krachten heeft ze niet altijd onder controle. Ook voelt ze zich nog steeds schuldig over hoe het is afgelopen met haar moeder.
Tijdens een nieuwe missie komt Cara erachter dat ze een halfzus heeft. Demitria’s plannen dreigen al Cara’s opofferingen ongedaan te maken. Cara raakt verstrikt in een avontuurlijke speurtocht en ontmoet nieuwe vrienden die haar willen helpen. Kan ze hen wel vertrouwen? Lukt het haar om zichzelf en haar keuzes te accepteren?
Om het extractieritueel tegen te houden, moet Cara afwegen wat belangrijker is: de balans in haarzelf of die in het heelal.

Auteur: Jakim Kravanja
Uitgeverij: Novel Rebels Uitgevers
Genre: Young Adult
Uitvoering: paperback
Rating: 4 ⭐

Recensie

Jakim neemt ons mee in de verdere ontwikkeling van Cara. In dit tweede deel is ze wat ouder dan in het eerste deel. Wat zo knap is aan het schrijfwerk van Jakim is dat hij zo ook schrijft. Hoe belangrijk Terran, haar ‘knuffelbeer’, ook voor Cara mag zijn, staat de ontwikkeling van het karakter gelijk aan de ontwikkeling in de leeftijd van het karakter.

Dit tweede deel staat weer vol avonturen. Mocht je willen genieten van deze verhalen is het belangrijk dat je je volledig kunt over geven aan aan de wereld die de auteur weergeeft. Sommige onderdelen zijn erg fantasierijk en vergezocht. Passend bij het verhaal, maar voor mij soms net wat lastiger te volgen voor wanneer ik niet volledig in het verhaal zat. Het is vooral belangrijk dat je de gebeurtenissen uit het boek niet probeert te relativeren, maar mee durft te gaan in de flow van de auteur.

Het verhaal is zo geschreven dat je net als Cara op momenten twijfelt wie je nu eigenlijk kunt vertrouwen en dat je eigenlijk niet weet waar Cara moet beginnen, wat ze moet doen en wie ze is.

Al met al een stevig vervolg van 498 pagina’s, boordevol nieuwe herinneringen om te verzamelen met Cara, Terran en hun vrienden.

#TeamTerran

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: