Blogtour ‘Blanco’

Dank aan uitgeverij Hamley Books voor dit recensie exemplaar.

Blogtour

Flaptekst

Wanneer Amanda uit een coma ontwaakt heeft ze geen flauw idee wat haar is overkomen. Ze is het grootste deel van haar geheugen kwijt en weet niet wat er zich de laatste vijfentwintig jaren van haar leven heeft afgespeeld. De medische staf krijgt gelijk wanneer ze beweren dat prikkels en triggers kunnen leiden tot opduikende herinneringen. 

Ze slaagt er stilaan in haar verleden te reconstrueren. Tijdens dat proces ontvangt ze vreemde boodschappen. De betekenis dringt tot haar door op het moment dat het bijna te laat. Ze wilt voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en neemt het heft in eigen handen.

Auteur: Darlene Degheldere
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Psychologische thriller
Uitvoering: Paperback
Rating: 3 ⭐

Blanco

Recensie

Blanco is een verhaal waar we stap voor stap Amanda en het verhaal van Amanda leren kennen.

De eerste helft volgen we een Amanda die haar geheugen probeert terug te krijgen na een ongeluk. Dit is sterk geschreven door Darline Degheldere. Deze auteur heeft een soepele schrijfstijl waardoor het boek goed te volgen is en de strijd voelbaar is.

Ongeveer op de helft van het boek, vond ik het eigenlijk wel goed geweest en kwam ik een beetje vast te zitten. Toen heb ik het boek even opzij gelegd en ben wat andere boeken gaan lezen. Toen ik vervolgens Blanco weer oppakte voor de rest van het boek, met de gedachtegang dat ik het tweede deel ging lezen, zat ik er weer beter in.

Het tweede deel van het boek bevat iets meer spanning, waardoor je net wat meer wilt doorlezen.

Terugkijkend op het geheel had er misschien beter één focuspunt gezocht kunnen worden. Ofwel het eerste deel, ofwel het tweede deel, ofwel er 2 verhalen van kunnen maken. Los van elkaar zijn het interessante onderdelen met veel potentie, maar aan elkaar geplakt doet het net wat af aan het geheel. Desalniettemin heb ik wel genoten van het verhaal, maar mede door het tweede deel.

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: