Blogtour ‘Amarant’

Bedankt uitgeverij Hamley Books voor dit recensie exemplaar!

Blogtour

Flaptekst

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen.

Auteur: Amarant
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitvoering: Hardcover
Rating: 5 🌟

Amarant – Emmelie Arents

Recensie

‘Amarant’ is het nieuwe boekenkind van Emmelie Arents. Deze gracieuze dame deel met dit boek haar liefde voor vlinders en motten. Met een tatoeage van een mot die een vierde deel van mijn rug in beslag neemt, kan ik ook niet anders zeggen dat er verstopte elegantie in de mot zit. Een elegantie die Emmelie duidelijk naar voren laat komen in dit boek.

Het verhaal is weer vol fantasie, zoals we kennen van Emmelie. Wezens die de gemiddelde persoon niet kan verzinnen duiken op. Plottwists die je weer eens totaal niet aan ziet komen, vliegen je om de oren. Ofja, zoveel zijn het er niet, maar ze staan stevig in het verhaal.

De mot benijdt de vlinder om zijn schoonheid.

Emmelie Arents

We leren de karakters en hun beweegredenen goed kennen, van de een eerder dan de ander. Maar de verdieping van de karakters ontbreekt zeer zeker niet.

Met een prachtige cover en prachtige illustraties aan het begin van de hoofdstukken, is dit boek niet alleen een lust om te lezen, maar ook een eyecatcher voor in je boekenkast!

I am drawn to you for the same reason insects are drawn to burning light; we are both compelled to jump into beautiful things. Even if they have the potential to set us on fire.

Emma Blaker

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: