Blogtour ‘De pijn die wij verbergen’

Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor dit exemplaar.

Blogtour

Flaptekst

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen…
Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan…

Auteur: Monica Haak
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitvoering: Hardcover
Rating: 4 ⭐

De pijn die wij verbergen

Recensie

Het avontuur van het boek begint al bij de unboxing. Wat een prachtig exemplaar haalde ik uit de verpakking. Met een mooie en kleurrijke cover grijpt het boek je al bij het uitpakken. Wanneer je het boek open slaat, zie je al mooie illustraties bij ieder hoofdstuk en het lettertype van de POV is prachtig. De vormgeving van het boek is dus een dikke pluim waard.

Dan het onderwerp. Een onderwerp waar (bijna) iedereen mee te maken krijgt of heeft gekregen; social media en de trollen die daar leven… Zelfs wij als volwassenen op onze blog of socials zullen er niet aan ontkomen. Mensen die achter het masker dat internet heet, de veiligheid voelen om andere mensen aan te vallen en te beledigen.

Daarnaast heeft de jeugd ook te maken met de druk van de toekomst. Welke opleiding ga je doen? Ga je voor iets dat je leuk vindt, of een veilige keuze? En dan heb je nog wat zij zelf willen en wat dan de ouders vinden…

Monica Haak beschrijft hiermee dan weer gevoelige situaties die nodig beschreven moeten worden. De schrijfstijl is wel echt gericht op de leeftijdscategorie van de personages, waardoor ik er soms er moeite mee heb om de connectie met de karakters te voelen.

Het verhaal is goed opgedeeld en met een goede plottwist aan het einde is het boek een mooie 4 sterren waard!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: