Blogtour ‘Het vervloekte dorp’

Met dank aan Hamley books voor dit exemplaar.

Blogtour

Flaptekst

Kraaidorp, het jaar 1621. Een rustig gelegen dorp in de velden, in de schaduw van een grote heuvel. Met hutten en enkele stenen huizen, met een aantal inwoners die hard werken om hun heer en meester tevreden te houden. Maar dat zou helemaal niet zo mogen zijn. Een vloek heeft Kraaidorp van het jaar 2021 vierhonderd jaar terug in de tijd gestuurd, en de inwoners zijn gedoemd om hier voor altijd te blijven. Terugkeren naar hun eigen tijd zal niet lukken. Deze vreselijke vloek kan immers niet verbroken worden. Of wel? 

Auteur: Sandra J Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugdthriller
Uitvoering: Hardcover
Rating: 4 ⭐

Het vervloekte dorp

Recensie

Het vervloekte dorp is het vijfde deel van de Kraaidorp serie. Dit boek is een boek zoals je deze zou verwachten van Sandra J Paul. We volgen de avonturen van Quinten, die door de gebeurtenissen van het vorige deel van deze serie, door het uitspreken van een vloek met Kraaidorp 400 jaar terug in de tijd is ‘gestuurd’. Samen met de mensen om hem heen, probeert hij Kraaidorp terug naar 2021 te krijgen.

Het boek heeft een prachtige cover van Kraaidorp uit 1621. De illustraties gaan verder verder in het boek. Prachtige illustraties die de juiste sfeer weergeven.

De spanning die er in is geschreven, is weer goed verdeeld over het boek. Persoonlijk vind ik dit niet het spannendste deel, maar het is zeer vermakelijk om te lezen. Dit gaat overigens erg snel door de soepele en fijne schrijfstijl van Sandra J Paul.

De verdieping van de karakters neem je vooral mee uit de vorige delen, maar op zich is het boek goed op zichzelf te lezen. Maar goed. Dan zou je jezelf echt tekort doen!

Ben je benieuwd naar de juiste volgorde? Lees dan hieronder!

  1. De duistere school
  2. Het verlaten huis
  3. De vergeten tuin
  4. De verdwenen burcht
  5. Het vervloekte dorp

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: