Blogtour ‘Wereld zonder water’

Blogtour

Flaptekst

In de wereld van de achttienjarige Nimue is water een schaars goed. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water. In de wereld van de achttienjarige Nimue is water een schaars goed. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water. Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een publiek geheim. Het enige wat Nimue weet, is dat ze nooit terugkeren bij hun families. Zal zij slagen voor het examen? Kan zij overleven in deze nieuwe realiteit?

Auteur: Inge Sleegers
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adults
Uitvoering: Hardcover
Rating: 4 ⭐

Wereld zonder water

Recensie

Het boek is geschreven in een natuurlijke golf. Het verhaal begint op de dag dat Nimue 18 jaar wordt en zij aan het examen zal moeten deelnemen, waar iedere vrouw aan moet deelnemen als zij 18 zijn. Sleegers gaat mee in de flow door de wereld natuurlijk te schetsen door de ogen van Nimue. Doordat het verhaal in de ik-vorm is geschreven, is het verhaal goed te volgen en ervaar je hetzelfde als het hoofdpersonage. Wanneer zij iets of iemand niet vertrouwt, komt dat ook zo over op de lezer en vertrouw jij het als lezer ook niet.

‘Wereld zonder water’ is een verhaal waar gevoelens een groot onderdeel zijn. Er komen real-world-problems in het boek naar voren, wat ik zelf niet altijd even fijn vind, maar in dit boek geschreven op een fijne manier. Zo lees je over cultuurverschillen, verschil in de sekse en zoveel meer. Het is een origineel verhaal die zeer meeslepend is.

Door het hele verhaal zit er veel spanning. Het bevat een goede verhaallijn en goede uitwerking van de verhaallijn, de personages en gevoelens. Je ervaart de personages zoals Nimue het ervaart.

Waar ik meer over had willen lezen in het verhaal, is over het ‘strenge’ regime met betrekking tot de titel ‘Wereld zonder water’.

Een 4-sterren waardig verhaal!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: