Blogtour ‘Kersenrood en Kriezekot’

Met dank aan HamleyBooks voor dit recensie exemplaar.

Blogtour

Kersenrood & Kriekezot

Flaptekst:
Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet. Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten. Wanneer Charlie en Georgina elkaar ontmoeten, wordt hun (liefdes)leven volledig op zijn kop gezet.

Auteur: duo J. B. Ocean
Uitgeverij: Hamley
Genre: Feelgood
Uitvoering: Paperback
Rating: 4 ⭐

Kersenrood & Kriekezot

Recensie

Laat ik beginnen met het feit dat dit boek van 350 pagina’s is geschreven door een schrijversduo. Hier merk je dus helemaal niets van en dat is toch wel een knap staaltje schrijfwerk. Dit laat ook zien hoe deze vriendinnen op elkaar zijn ingesteld.

Het mooie aan dit verhaal is dat de geschiedenis ook een belangrijke rol speelt. Dit is mooi verwerkt doordat aan het begin van het hoofstuk staat aangegeven of het hoofdstuk zich in het heden of verleden afspeelt. Deze verhaallijnen komen verderop op een mooie manier samen. Door deze verhaallijnen leer je de personages tot op het bot kennen en voel je je als lezer op een bepaalde manier verbonden met de karakters.

Het verhaal verloopt vlot, en zit boordevol feelgood-elementen.
Wat dit boek onderscheid van overige feelgoods is dat het een serieuze ondertoon heeft met een goede diepgang. Het verhaal gaat niet alleen maar om de zonnestralen, maar ook de regenbuien waar wij mensen doorheen moeten.

Het is een boek dat je maar lastig aan de kant kunt leggen.
Een aanrader dus!

Ben je nu benieuwd geworden? Koop dit boek dan snel bij je eigen favoriete boekhandel!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: