Blogtour ‘Sterrenjager’

Met dank aan Uitgeverij Hamley Books voor dit recensie exemplaar.

Blogtour

Sterrenjager

Berry Taylor woont met haar broer Ozan en opa Terrence op het eiland Jersey. Berry en Ozan schrijven een bekend blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa tegelijkertijd door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Berry en haar tweelingbroer blijken deel uit te maken van een familie die al eeuwenlang een belangrijk geheim bewaart, en de tijd is aangebroken dat geheim te onthullen. Samen met de mysterieuze Roth gaan ze op weg. Hun tocht voert hen door heel Europa, langs Latijnse raadsels, Tempeliers, oeroude kastelen en verborgen cryptes. En dit keer zijn ze niet alleen op zoek naar spannende verhalen of verborgen schatten. Dit keer gaat het om een strijd tussen licht en duisternis; om de toekomst van de mensheid.

Auteur: Jen Minkman
Uitgeverij: Hamley books
Genre: YA
Uitvoering: Hardcover
Rating: 3,5 ⭐

Sterrenjager

Recensie

‘Sterrenjager’ is een bijzonder boek. Laat ik dat voorop stellen. Het mooie van het boek begint al aan de buitenkant. Een bijzonder cover en hele mooie illustraties aan de binnenzijde. Dat maakt dat dit boek vanaf de boekenkast zeer aanspreekt.

Wat ik minder vond, was het begin van het verhaal. Ik kon maar moeilijk in het verhaal komen, en heb het boek dan ook meermaals aan de kant gelegd. Wat ik dan eigenlijk wel weer zonde vond, want mijn nieuwgierigheid was wel aangewakkerd.
Dit zorgde ervoor dat ik het boek toch weer oppakte, keer na keer. Totdat het verhaal ECHT begon. Toen zat ik er goed in en gebeurde het tegenovergestelde; ik wilde het boek eigenlijk niet meer wegleggen.

Een verhaal die dus iets langzamer op gang komt, maar vervolgens zeer mysterieus, meeslepend en ook zeker wel spannend is. De karakter zijn ook enorm divers, dus voor iedere lezer is er wel een karakter te vinden waar jij je (deels) mee kunt identificeren. Wat het knappe van de schrijfstijl van Minkman is, is dat het niet chaotisch overkomt.

Wanneer het avontuur begint, is er een goede spanningslijn aanwezig. De worldbuilding is gebaseerd op realistische feiten. Het lijkt erop dat Minkman haar huiswerk goed heeft gedaan.

Een boek dat zeker de moeite waard is om te lezen, want je vliegt door de 377 pagina’s heen!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: