Blogtour ‘Iedereen is mooi’

Met dank aan Books and Butterflies voor dit recensie exemplaar.

Iedereen is mooi

Kimberley Adams, een vijfentwintigjarige redacteur, werkt bij het Amerikaans modeblad Gisella, maar is zelf helemaal niet bezig met mode. Ze werkt er samen met haar beste vriendin Ana in hartje Antwerpen en richt zich vooral op het schrijven van goede teksten. Op een dag krijgt Ana een aanbod om als hoofdredacteur een jaar in New York te gaan werken. Kimberley is er het hart van in en denkt dat ze Ana nooit meer zal terugzien.

Tot de HR-manager haar vraagt om met Ana mee te gaan. Ze kan haar oren nauwelijks geloven en wil niets liever dan haar grote droom waarmaken. Er zijn echter twee voorwaarden: ze moet haar uiterlijk helemaal omgooien en uitstekende artikels blijven schrijven. Indien ze voor beide opdrachten niet slaagt, zal ze meteen haar ontslag krijgen en kan ze nooit meer terug naar Gisella Antwerpen. Zal Kimberley deze boeiende uitdaging aangaan?

Disclaimer:
In het verhaal heet de vriendin Emma in plaats van Ana.

Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Uitgeverij: Books and Butterflies
Genre: Feelgood
Uitvoering: e-book
Rating: 1 ⭐

Recensie

Het idee van het verhaal trok mij wel aan. Het klinkt een beetje als een mix van ‘Devil wears Prada’ en ‘The bold type’. Love deze film en serie, dus een verhaal die ik moest lezen!

Helaas kwamen mijn verwachtingen niet overeen met het boek. Zeker; het plot komt overeen. Echter is de schrijfstijl niet voor mij weggelegd. Het voelde voor mij alsof de auteur een strijd voerde om aan het einde te komen, in plaats van alleen het hoofdkarakter.

Kimberly kwam op mij over al een jongedame die net uit de pubertijd komt, hoewel het verhaal laat blijken dat we het hier over een volwassen vrouw hebben. Neemt niet weg dat het natuurlijk heel goed kan dat vrouwen op latere leeftijd pas de veiligheid voelen om zichzelf te worden.

Daarnaast werd er over wat flinke feiten heen gestapt. Kim vertrekt zonder enig bericht, of visum naar New York. Althans, hier werd geen woord over gerept, hoewel verderop in het verhaal blijkt dat Kim juist heel hecht is met haar ouders. Het zijn dus kleine punten die voor mij voor wat ergernissen zorgden.

Ook miste ik wel het stukje feelgood. Er zit een mooie mogelijkheid om dit in deel 2 wel goed naar voren de halen, want Shawn sounds like a winner.

Zo zitten er ook spelfouten in het boek en het feit dat de namen uit de synopsis niet eens overeenkomen met de namen uit het daadwerkelijke verhaal, vind ik wel pijnlijk punt.

De worldbuilding is overigens wel sterk. Ik heb wel een idee hoe New York eruit ziet en hoe het voelt na het lezen van dit verhaal.

Vanzegbroeck heeft zeker haar best gedaan, maar dit boek en haar schrijfstijl zijn geen match met mij. Voor een ander misschien wel!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: