Recensie ‘Uit onverwachte hoek’

Met dank aan LS Amsterdam voor dit recensie exemplaar.

Uit onverwachte hoek

In ‘Uit onverwachte hoek’ van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over…

Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Auteur: Tamara Haagmans 
Uitgeverij: LS Amsterdam
Genre: Feelgood
Uitvoering: Paperback
Rating: 4 ⭐

Recensie

Een nieuw feelgood verhaal van Tamara Haagmans, daar mag je me zeker voor wakker maken. Oké, misschien niet midden in de nacht, maar zo rond een uur of 8 in de ochtend, is dat prima. Het is weer een omslag zoals we die gewend zijn van de boeken van Tamara die zijn uitgegeven door LS Amsterdam. Schilderachtig, maar beeldig.

Het verhaal zelf zit weer vol bekende Tamara humor. Persoonlijk vind ik het niet het beste verhaal van Tamara, maar zeker meer dan vermakelijk. Ik vloog dan ook weer door het boek heen met karakters die herkenbaar zijn.

Holly kan dan wel eens naïef overkomen. Ik zat dan ook meermaals, nog net niet hardop, schreeuwend naar het boek te mopperen op Holly.
Milan klinkt als een goede kerel, maar op de een of andere manier voelde ik geen connectie met dit geschreven karakter.
Victor moet haast wel gebaseerd zijn op barman Vic, toch? Ik zag in ieder geval dat knap stukje kunstwerk voor me, terwijl ik genoot van het verhaal.

Het boek verloopt vlot, met de luchtigheid die voortkomt vanuit de humor van Tamara.
Uiteraard mogen de aardbeien niet ontbreken, waar ik nu uiteraard weer zin in heb, en ben ik benieuwd welke scènes voort zijn gekomen uit de real-life situaties waar Haagmans zich in heeft bevonden.

Een realistisch verhaal met herkenbare factoren. Een must-read voor deze zomer!

Gepubliceerd door Samsboeken

28, boekenliefhebber en mama van de liefst Kokoni/Chowchow-mix Kate. instagram.com/samsboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: